Francouzské dobroty
V úterý 10. června 2025 se cvičná kuchyně proměnila v malou Paříž! Vůně ratatouille, sladkost pomerančových Crêpes Suzette a zvědavé pohledy na talíře se šneky (ano, escargots!) naplnily místnost francouzským duchem.
Naši gurmáni statečně ochutnali vše od klasického quiche po záhadná cuisses de grenouille – žabí stehýnka byla prý „lepší než kuře… když na to člověk zapomene“. Mousse au chocolat zmizela rychlostí světla a crème brûlée praskala pod lžícemi tak dokonale, že by i francouzský šéfkuchař zatleskal.
Atmosféra byla plná smíchu, francouzských výrazů a téměř letní pohody!
Děkujeme všem, kteří přišli s prázdným žaludkem a užili si s námi chvíle u prostřeného stolu.
Za příspěvek tradičně děkujeme SRPŠ.
Merci beaucoup – a těšíme se na další jazykově-gastronomické dobrodružství!
Mgr. Karolína Borská,
vyučující francouzského jazyka